Opleidingen Voeding en horeca
​
Hieronder vind je informatie over de opleidingen, de werkgelegenheid, de duurtijd en waar de opleiding doorgaat.
​
Bij startniveau kan je inschatten wat de opleiding van je zal vergen op vlak van:
Taal: Nederlandse instructies begrijpen en communiceren.
Techniek: Handigheid in het vak.
Theorie: Theoretische opdrachten, materiaalkennis.
Werkhouding: Motivatie en focus om te werken.
​
Waarbij:
​
Niet belangrijk om te starten in deze opleiding. Je leert dit wel tijdens de opleiding.
​
Een basis is nodig om goed mee te kunnen in deze opleiding.
​​
Deze opleiding is uitdagend op dit vlak. Je bent hier beter sterk in.
​
​
​
​​
Let op. De beroepsvorming is op externe lesplaatsen. We rekenen op een volwassen en sociale houding. Jongeren moeten bereid zijn te leren hier op een zelfstandige manier en op tijd te geraken.
Inhoud
In de opleiding keukenmedewerker duaal leert men helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken, ingrediënten verwerken tot basisbereidingen door het toepassen van basis kooktechnieken, verwerkte producten opslaan en de keuken schoonmaken teneinde een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.
Hou rekening met specifieke kledingvoorschriften van werkgevers en weekendwerk. Als dat geen probleem is, is er veel werkgelegenheid in de sector.
​
Duur van de opleiding
De opleidingsduur bedraagt in principe 2 jaar, waarvan kan worden afgeweken in functievan de individuele leerweg van een jongere.
Startniveau
Taal
​
Techniek
​
Theorie
​
Werkhouding
Vestiging
Turnhout (CDOT), externe lesplaatsen​
​
Certificaten/Attesten
Beroepskwalificatie keukenmedewerker
Onderwijskwalificatie 2de graad
​
Inschrijven

Inhoud
In de opleiding medewerker fastfood leert men eenvoudige koude en warme fastfoodgerechten bereiden of samenstellen en staat in voor de verkoop, de bediening of de bezorging van deze producten, teneinde een snelle, correcte en kwaliteitsvolle service te bieden aan de gast.
Hou rekening met specifieke kledingvoorschriften van werkgevers en weekendwerk. Als dat geen probleem is, is er veel werkgelegenheid in de sector.
​
Duur van de opleiding
De opleidingsduur bedraagt in principe 2 jaar, waarvan kan worden afgeweken in functie
van de individuele leerweg van een jongere.
​
Startniveau
​
Taal
​
Techniek
​
Theorie
​
Werkhouding
​
Vestiging
Turnhout (CDOT), externe lesplaatsen​
​
Certificaten/Attesten
Beroepskwalificatie medewerker fastfood
Onderwijskwalificatie 2de graad
​
Inschrijven
​
​

Inhoud
In de opleiding restaurant en keuken duaal leert men
- voedingsmiddelen binnen de keuken te bestellen en te ontvangen, de noodzakelijke
voorbereidingen te doen, koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire
technieken en/of volgens technische fiche te bereiden, de gerechten af te werken
en de kwaliteit te controleren
- de gasten te ontvangen, gerechten en dranken voor te stellen, bestellingen op te
nemen en door te geven aan het bar- of keukenpersoneel, dranken en/of gerechten
te serveren en ze eventueel aan tafel af te werken, af te rekenen.
​
Hou rekening met specifieke kledingvoorschriften van werkgevers en weekendwerk. Als dat geen probleem is, is er veel werkgelegenheid in de sector.
Vooropleiding
Keukenmedewerker
Duur van de opleiding
Dit is een modulaire opleiding die wordt afgewerkt op het eigen leertempo van de jongere
Startniveau
Taal
​
Techniek
​
Theorie
​
Werkhouding
Vestiging
Turnhout (CDOT)​, externe lesplaatsen
​
Certificaten/Attesten
Onderwijskwalificatie 3 (diploma)
Beroepskwalificatie hulpkok
Beroepskwalificatie kelner
​
Inschrijven
​
​
